MANIEREN OM JET STRESS TE VERMINDERENWIE KRIJGEN ER LAST VAN JET STRESS?

Voor de vlucht

Dit is een van de belangrijkste aspecten van de strijd tegen jet stress. Wees er zeker van dat u voor uw vertrek al uw zaken, zowel persoonlijk als professioneel, in orde heeft. Zorg ervoor dat u niet al te zeer gespannen bent door opwinding of bezorgdheid, en dat u niet afgedraaid bent of een kater heeft door een feest op de avond tevoren. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging tijdens de dagen voor het vertrek en probeer ziektes zoals griep en verkoudheid etc. te vermijden. Als u verkouden bent zal dat door het vliegen waarschijnlijk erger worden; eigenlijk zou u dan de reis moeten uitstellen. Neem voldoende nachtrust voor uw vertrek.

Oost of west?

Of het beter is om in oostelijke of westelijke richting te vliegen is een onderwerp van veel discussie. Het is wellicht voornamelijk een zaak van persoonlijke voorkeur, maar er zijn aanwijzingen dat vliegen in westelijke richting minder jet stress tot gevolg heeft dan vliegen in oostelijke richting.

Nacht- of dagvluchten?

Ook dit is voornamelijk een zaak van persoonlijke voorkeur als gevolg van ervaringen. De meeste reizigers vinden dat dagvluchten minder jet stress veroorzaken.

Drinken

De droge lucht in een vliegtuig veroorzaakt uitdroging. Dit kunt u tegengaan door voldoende niet-alcoholische drank te nemen. Water is beter dan koffie, thee of vruchtensap. Alcoholische dranken zijn niet alleen nutteloos voor het tegengaan van uitdroging maar in de ijle luchtgesteldheid van een vliegtuig is het benevelende effect ervan duidelijk groter dan wanneer u ze op de grond neemt.

Hulpmiddelen om te slapen

Blinddoeken, oordopjes, ondersteuningen voor de hals en opblaasbare kussens kunnen er allemaal toe bijdragen dat u tijdens de vlucht goed en vast slaapt. Doe uw schoenen uit om de druk op uw voeten te verlichten (sommige luchtvaartmaatschappijen verstrekken zachte pantoffels, en veel ervaren reizigers hebben ze bij zich).

Lichaamsbeweging

Doe zoveel mogelijk aan lichaamsbeweging. Op en neer lopen in het gangpad, zo nu en dan even gaan staan, en kleine buig- en strekoefeningen in uw stoel kunnen allemaal helpen om ongemak, met name gezwollen benen en voeten, te verminderen. Verlaat, indien mogelijk, het vliegtuig bij tussenlandingen en doe wat oefeningen of maak een wandeling. Dit helpt ook om de mogelijkheid van bloedstolsels en daarmee verbonden aandoeningen te verminderen.

Douches

Douches zijn soms beschikbaar tijdens lange tussenlandingen op lange-afstandsvluchten. Een douche frist u niet alleen op, maar stimuleert de spieren en de bloedsomloop en maakt dat u zich tijdens de rest van de vlucht veel beter voelt. Piloten op de route over de Grote Oceaan vertelden ons dat het nemen van een douche in Hawaii er voor zorgt dat zij sneller bijkomen van de algemene gevolgen van jet stress na de vlucht.

Jet Ease

Dit is een vitamine supplement samengesteld voor het reizen per vliegtuig, in de vorm van tabletten die gemakkelijk zijn in te nemen. Omdat het een vitamine supplement is met bestanddelen die louter in de natuur voorkomen heeft Jet Ease weinig of geen bijwerkingen en is het verenigbaar met andere medicijnen. Het staat niet in verband met het controversiële hormoon melatonine. Jet Ease is verkrijgbaar in geheel Europa en wordt verkocht bij verkooppunten zoals internationale vliegvelden, apotheken en winkels voor reisbenodigdheden.

Melatonine

Dit is een controversiële en complexe behandeling tegen jet stress. Een volledige beschrijving van de effecten ervan is te zien onder dit adres. Melatonin information.

Slaappillen

Sommige mensen gebruiken ze om te proberen jet stress te verminderen. Dit is een gevaarlijke manier; volgens een rapport in de Lancet uit 1988 schat men dat op de luchthaven Heathrow in drie jaar 18% van de 61 gevallen van plotseling overlijden bij passagiers op lange-afstandsvluchten is veroorzaakt door bloedstolsels in de longen. Slaappillen veroorzaken een toestand van diepe slaap met weinig of geen beweging in het lichaam. Stelt u zich de aderen in de benen voor als zakken met bloed - wanneer dit bloed niet circuleert is er de mogelijkheid tot stolling.

Klik hieronder voor informatie over:

Gemaakt door Miers Laboratories, Wellington, Nieuw Zeeland.
auteursrecht © 1995-2009 jetease.com